Sidor

fredag 20 mars 2015

Verksamhetsbesök av två verksamhetschefer

Idag har vi på förskolan haft besök av två verksamhetschefer i kommunen. Det var grundskolans och  gymnasieskolans verksamhetschefer som kom på besök. De var här för att se hur vi på förskolan arbetar samt för att prata om hur vi organiserar för vår verksamhet.
Förskoleområdets förskolchef var självklart också med under förmiddagen.




Besökarna fick ta del av lite olika delar av verksamheten. På Gul fick de vara med på deras samling där det bjöds på sång och rörelselekar. De fick även se hur barnen utifrån olika bilder från aktiviteter kunde göra val. I detta blir barnens inflytande över sin dag väldigt tydlig. Barnens egna intressen och nyfikenhet uppmärksammas och märkvärdiggörs.


Efter ett besök på gul, fick de se hur de yngsta barnen på förskolan arbetade med naturvetenskapliga fenomen såsom friktion, acceleration, hastighet och rörelseenergi när de släppte olika föremål med olika volym och massa nerför en slänt ute på gården.






På grön fick besökarna se några filmklipp på hur de arbetar med rörelse på olika sätt. Dels får barnen upptäcka och utforska fart, hastighet, acceleration, friktion och lutning inomhus. I detta utforskande utmanas sedan barnen vidare och upptäcker och skapar sig nya erfarenheter i ämnet.





På röd fick besökarna träffa några filmskapare, några författare samt några minecraftare som var mitt uppe i sina skaparprocesser. Barnen visade och delade med sig av sina tidigare gjorda skapelser till besökarna, som förstås blev imponerade.













Förutom att vi idag fått visa upp vår verksamhet för intresserade besökare, så har vi rockat sockorna! Vi har alla haft på oss olika strumpor för att hylla olikheter i samhället. Vi har även lyft ämnet och pratat om hur bra det är att alla är olika.


Trevlig helg!