söndag 8 september 2013

QR kod på sångsamling, utvidgat lärande

Genom inspiration från kollegor på förskolans IKT workshop har QR koder fått ett bredare inslag i verksamheten på förskolan. Lärplattan har mer och mer kommit in på ett naturligt sätt i verksamheten och vi utmanar barnens nyfikenhet och lust att lära, bland annat genom QR koder. 

På vår gemensamma sångsamling på yngrebarnsidan hade vi i veckan som gick fyllt en av sångpåsarna med en QR kod. Det vanliga spänningsmomentet med en koffert med sångpåsar i fångade barnen. När det denna gång kom fram en QR kod ur en sångpåse för hen som öppnade påsen så var intresset och spänningen på topp bland barnen. Med lite hjälp från oss pedagoger så läste hen av QR koden med lärplattan som också låg i kofferten. Fram kom en bild på en båt och en röst som sa: "En liten båt blir ofta våt..". Det fångade barnens intresse. Det var ett lustfyllt sätt att utmana och utvidga lärandet på. 

Lärplattan ger många möjligheter till det för både barn och pedagoger på förskolan och genom att ha workshops så får vi en mötesplats för att dela med oss av det vi provat på själva och det vi vill lära oss mer om. Vi lär av och med varandra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar