Sidor

fredag 26 augusti 2011

Välkomna till vår blogg!

Vi har pratat om det ett tag nu, och idag blev det äntligen av...vi har startat en blogg. Vad bloggen kommer att innehålla får tiden utvisa. I vår verksamhet utgår vi ifrån barnens intresse och nyfikenhet och detta kommer avspeglas i det vi skriver.

Idag har vi planeringsdag då vi arbetat med innemiljön. Vi har som ambition att skapa en inbjudande miljö där barnens lust till lärande frodas. Avsikten är även att miljön är tillåtande och väcker nyfikenhet men minst lika viktigt är att den är utmanande.
Eftersom vi nyligen strukturerat om på avdelningarna, både bland personal och barn, har vi valt att vänta med miljön och istället fokuserat på vad barnen är intresserade av och på vad de vill ska finnas på de olika avdelningarna. I den reviderade löroplanen för förskolan återfinns följande citat som vi försöker ta tillvara:

"Förskolan ska erbjuda barnen en trygg miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska omvärlden."

 

Vi har sett ett stort intresse hos våra äldre barn att uppträda inför de andra barnen. De gör biljetter, klär ut sig och sjunger och dansar inför publik. Vi har nu valt att skapa en scen där vi hoppas att de ska uppmuntras till ännu mer showande. I sitt dramatiserande utvecklar barnen "sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama." (Lpfö 98/10 s.10).

Välkomna till vår blogg! Hoppas att ni kommer att följa oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar