Sidor

fredag 28 december 2012

Jul

Då var julen redan över. Hoppas att ni haft en härlig ledighet!
Inför julen hade, som sig bör, skapande. Det skapades julgranskulor av papier-mache och av kottar, ljuslyktor av gips samt juldukar med textiltryck. Barnen fick även baka bröd som de smaksatte utifrån eget tycke och smak. Brödet åts sedan till jullunchen som serverades på förskolan.
Vi ville ge barnen möjlighet att utforska många olika material och tekniker även i sitt skapande inför jul. Annars blir det ofta traditionellt "JULPYSSEL" där färdiga delar sammanfogas med varandra. Eller pyssel som skapas efter färdiga mallar, där målet är att färdigställa en produkt. Vi ville att barnen skulle få känna på tapetklistrets egenskaper, men även på gipsets. Två material som beter sig helt olika.

Under den sista veckan innan jul försökte vi ge så många barn som möjligt möjlighet att lära känna iPaden genom att klämma och känna på den. Två pojkar, 1 och 2 år, satt en morgon och arbetade med paddan. Genom att spela TocaBoca hair xmas, övade de på färger. Den ena valde färg medan den andra benämnde den. När en färg som pojkarna inte kände igen valdes tittade de på pedagogen som benämnde den åt dem. Efter några försök hade även barnen koll på färgen.

Även de äldre barnen arbetade med denna app, i syfte att lära känna iPaden och våga ta på den och inte känna rädsla för den.

God fortsättning!

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar