Sidor

söndag 27 januari 2013

Nu är vi på gång!

Oftast handlar inläggen på denna blogg om barnen och om hur vi arbetar på förskolan. Detta inlägg handlar denna gång om oss pedagoger. Inlägget är skrivet i ren glädje över att fler och fler ser vikten av att hänga med i utvecklingen och visar på så sätt intresse för barnens generation samt deras verklighet.

Förskolan och verksamheten i den är i ständig utveckling, precis som det ska vara. Det är inte bara barnen som ställs inför nya utmaningar för att stimuleras i sitt lustfyllda lärande. Vi pedagoger måste också utmanas för att verksamheten ska bli meningsfull.

Just nu är vi full gång med att utforska hur vi alla kan ha nytta av att använda digitala enheter i vårt arbetssätt. Vi utforskar och undersöker hur vi kan utveckla vår verksamhet med hjälp utav dem samt hur vi kan använda dem som pedagogiska redskap.

För att inte stagnera i utvecklingen behöver även pedagoger utmaningar, trots att det kan vara svårt att ändra en vana. Därför känns det extra häftigt när pedagoger hos oss på förskolan nu börjat ställa frågor kring användande av ipads. De visar ett intresse och en nyfikenhet som alltid är en förutsättning för lärande.

Man kan inte kunna allt, men man kan lära sig! När man inser detta är man redo att börja sin digitala resa!

Nu är vi på gång, och snart bloggar förhoppningsvis fler pedagoger hos oss :-)

1 kommentar: