Sidor

tisdag 19 februari 2013

Lärplatta, surfplatta, ipad, padda....

....ja, egentligen är det väl sak samma vad man än väljer att kalla denna mackapär för. Det viktiga är iallafall att de kom igår. Alltså våra lärplattor som känns som ett vettigt begrepp att använda sig av då vi (och barnen) faktiskt använder den för att fördjupa vårt lärande.

Igår var som sagt dagen D. Varje avdelning fick en varsin Lärplatta. Tidigare har vi haft lärplattor på två avdelningar, men nu har vi alltså fler i huset.
Dessa introducerades på vårt personalmöte och pedagogerna fick tillfälle att lära känna dem lite innan barnen fick ta del av dem.
Vi vet redan att många av barnen har stor erfarenhet av pekskärmar av olika slag och kan i många fall mycket mer än oss, och därmed tror vi att implementeringen av dessa verktyg kommer att gå snabbt.
Vi pedagoger är de som ska komma med den pedagogiska biten. Det är vi som ser till att fokus läggs på att skapa nya kunskaper och förmågor och inte på färdighetsträning.

Nu börjar nästa steg i vår resa, det kommer att gå i olika takt men steget är taget. På bloggen får ni följa vår resa tillsammans med barnen. Spännande!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar